Kombuchan mielipiteitä jakava vaikutus

Teksti ja kuvat: H-P Lehkonen Värit: Sara Valta

Raikas ja poreileva terveysjuoma vai tunkkainen etikan makuinen litku? Sokeroidusta teestä fermentoimalla valmistettu juoma jakaa mielipiteitä.

”Lapsuudessani koin kauhun hetkiä, kun tätini innoissaan hölskytti silmieni edessä lasipurkkia, jossa lillui epämääräinen tumma rihmasto. Hän kertoi auvoisasti tämän volgansieniteen terveysvaikutuksista. Olin noin 12-vuotias, eikä suoliston terveys ollut kiinnostuksen kohteissani kovin korkealla. Tätini ei saanut maaniteltua minua maistamaan juomaansa. Vuosia myöhemmin nopeasti trendijuomaksi kasvanut kombucha kaupan hyllyllä, lasipullossa ja kauniin etiketin kanssa ei aluksi rekisteröitynyt mielessäni samaksi tavaraksi. Tällä kertaa uskaltauduin maistamaan. Oli pahaa.” kertoo nimetön kombuchan maistelija.


H-P Lehkonen somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s