Lemmikki jättää jäljen

Ihmisen ja lemmikin ystävyys rikastaa elämää. Pohdimme ja muistelimme lajien välistä ystävyyttä tekstin ja sarjakuvan keinoin. Alkusanat kirjoitti Jami Pursiainen ja sarjakuvan teki Miika Auvinen ja väritti Paju Ruotsalainen.

Teksti: Jami Pursiainen, Miika Auvinen
Kuvat: Miika Auvinen, väritys Paju Ruotsalainen

Eläimen ja ihmisen välinen yhteys on aina jollain tavalla ihmeellinen. Se on erilaista kuin ihmisten välillä oleva yhteys. Kenties siihen vaikuttaa puhumattomat sanat ja avoimuus, jollaista ei voi toiselle ihmiselle näyttää. Eläin ottaa tunnetilat vastaan tarjoamatta selitystä ja ratkaisukeskeisyyttä, antaa läsnäoloa ilman aikataulutusta ja luo hiljaisuutta, joka ei ole vaivaannuttava. Eläinten muisteleminen tuo pintaan tunteita, joita ei tarvitse arvottaa. Ilot sekä surut ovat molemmat läsnä ja tarpeellisia.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s