Suomalaisia piinaava kansantauti ”neuloosi” ei näytä laantumisen merkkejä – neuloosin kokenut kommentoi

Teksti ja kuvat: H-P Lehkonen

Neuloosi (tantus furor conexos) on koko Suomea piinaava kansantauti, joka ajaa monet käsityöharrastajat peruuttamattomiin tekoihin. Huomaatko sinä itsessäsi alkavia neuloosin merkkejä?

Neuloosin yleisimpiä oireita ovat lankojen hypistely kaupoissa, langan piilottelu mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja langan luonnonvärjäyksestä kertovien kirjojen lainaaminen kirjastoista. Neuloosiin sairastuneiden läheiset ovat usein epätoivoisessa tilanteessa, sillä heidän vaatekaappeihinsa ei mahdu enää yhtään lisäparia villasukkia, eivätkä he halua pukeutua villapaitaan kesällä. Seuraava sarjakuva kertoo erään pahaan neuloosiin sairastuneen henkilön tarinan siitä, miten hän sai neuloosin jo nuorella iällä. Neuloosiin sairastuminen on määrittänyt hänen koko elämäänsä, sillä neuloosiin ei ole olemassa lääkettä. Olkoon tämä varoittava esimerkki kaikille vanhemmille ja isovanhemmille, jotka ovat vaarassa tartuttaa neuloosin omaan lapseensa tai lapsenlapseensa. Neuloosiin sairastuneen nimeä ei mainita artikkelissa aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.H-P Lehkonen somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s