Instagram vaikuttajan ekologiset haasteet – myydäkö, vai eikö myydä?

Teksti ja kuvat: H-P Lehkonen

Mikä tekee yrityksestä tai tuotteesta ekologisesti kestävän? Kangaskassi vähentää kaupassa käydessä kertakäyttöisten muovipussien tarvetta, mutta sen valmistusprosessi tuottaa reilusti enemmän päästöjä, kuin muovipussin valmistus. Vegaaninen nahkatakki ei ole suoraan tehty tapetun eläimen ihosta, vaan muovista, jota valmistusprosessissa päätyy meriin, jossa se tappaa eläimiä. Luomudeodorantti voi olla kaikin puolin täydellinen tuote, mutta se täytyy tilata Yhdysvalloista asti, jolloin sen kuljetus rahdin mukana tekee siitä huonomman vaihtoehdon, kuin kotimaisen tuottajan dödöt.

Näiden kysymysten kanssa kamppailen joka kerta, kun minulle tarjotaan Instagramissa kaupallista yhteistyötä. Valottaakseni kokemuksiani, tein aiheesta lyhyen sarjakuvan.

Ainoa keino, jolla voimme oikeasti vähentää kulutusta, on vähentää kulutusta. Uuden tuotteen hankkiminen on perusteltua vasta sitten, kun vanha on niin risa, ettei sitä pysty edes korjaamaan. Kaikissa tapauksissa ei silloinkaan. On hyvä myös miettiä, tarvitsemmeko kaikkea mitä omistamme?


H-P Lehkonen somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s