Steal His Look – Näin voit olla yhtä tyylikäs kuin Diogenes, Johannes Kastaja tai Rasputin

Kirjoittanut ja kuvittanut: Miika Auvinen

Filosofit ja uskonmiehet ovat läpi historian kilvoitelleet vaihtoehtoisten asumismuotojen parissa. Erämaat, luostarit ja taivasalla asuminen ovat olleet tapa irtautua valtavirtaisesta elämänrytmistä. Erämaassa asuminen on paitsi coolia, myös tavallista tyylikkäämpää.

Ihmiset ovat kautta aikojen kapinoineet tympeän porvarillista elämäntapaa vastaan. Moni perinteisestä elämänrytmistä irtaantuva on ajatuksillaan ja teoillaan vaikuttanut maailmanhistorian kulkuun. Esittelemme kolme tällaista yksilöä, jotka jäivät historiaan ja olivat myös kiistattomia tyyli-ikoneita.

Valikoimme kuvasarjaamme kolme historiallista ajattelijaa, filosofin ja kaksi mystikkoa.

Antiikin kreikkalainen filosofi Diogenes tunnetaan lystikkäistä edesottamuksistaan: hän asui tynnyrissä, mastuboi julkisesti ja letkautteli maailmanhistoriaan jääneitä nokkeluuksia. Kun filosofi Platon määritteli ihmisen hassuttelevaan sävyyn sulattomaksi olennoksi, jolla on kaksi jalkaa, toi Diogenes kynityn kanan Platonin akademiaan huutaen ”Katsokaa, toin teille ihmisn”. Sittemmin Plato lisäsi ihmismääritelmäänsä tasaisen leveät varpaankynnet. Luukkiin kuuluu tietysti tynnyri ja julkisesta pahennuksen herättämisestä saadut sakkolaput. Kulkukoiran kanssa tulee olla varovainen, sillä Diogeneksen yhdessä kuolintarussa hän kuoli rakkien raatelemana.

Rasputin nousi Venäjän keisarikunnan hierarkiassa siperialaisesta huru-ukosta tsaarinhovin luottoyksilöksi. Ollakseen yhtä tyylikäs kuin siperilainen munkki, täytyy juoda vodkaa ja tanssia ripaskaa, sekä pukeutua arvolleen sopivasti.

Johannes Kastaja on tuttu hahmo Raamatun Uudesta Testamentista. Kuinka olla yhtä tyylikäs, kuin erämaassa asunut profeetta? Samaa elämäntyyliä voi tavoitella syömällä villihunajaa ja pukeutumalla kamelintaljaan. Asusteiden ja rekvisiitan hintakin on vaatimaton!


Miika somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s