Älä jaa viestiä, joka satuttaa

Somessa tulee usein vastaan vihamielisiä trolleja, joiden saattaa huomata levittävän vahingoittavaa tekstiä esimerkiksi vähemmistöistä. Sellaiseen tilanteeseen on H-P Lehkonen piirtänyt sarjakuvan ohjeeksi. Sen sijaan että jaat vihamielistä viestiä eteenpäin, kokeile seuraavaa:

Ja tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö vihamielista käytöstä tulisi tuomita ja haastaa! Sen voi tosin tehdä paremminkin, kuin työntämällä sen entistä suurempaan äänitorveen. Asiasta voi kirjoittaa oman postauksen, laittaa kyseiselle henkilölle yksityisviestiä, tai kirjoittaa vaikkapa mielipidekirjoituksen lehteen!

Liittolaisen tehtävä ei ole jakaa vihamielistä viestiä saadakseen näyttää miten hyvä liittolainen itse on. Oikea liittolainen tuomitsee vihapuheen levittämättä sitä laajemmalti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s