Roskasta taiteeksi, dyykkaamalla sinäkin voit löytää tarvikkeet teoksiisi!

Korona-aikana pääsy Helsingin taidetarvikeliikkeisiin lopahti hetkeksi kokonaan, joten taiteilijan oli ryhdyttävä neuvokkaaksi. Vastaus välineiden puutteeseen löytyikin lähempää, kuin olisi voinut arvata, roskiksesta!

Teksti ja kuvat: H-P Lehkonen

Miltä nämä teokset sitten näyttävät? Tässä muutamia esimerkkejä!

Ensimmäinen teos ”Ihmisiä” on maalattu maalauspohjan sijaan Ikean pahvilaatikossa olleelle paksulle täytepahville. Päällystin pahvin ensin gessolla ja sen jälkeen maalasin siihen musteella.

Seuraava teos ”Kunnioitusta herättävä hattu” on tehty mitä erilaisemmista tavaroista. Pohjana toimii veljeni vanha karvahattu. Silmä on tehty puolikuivuneesta askartelumassasta, jota vaivasin monta tuntia saadakseni sen käyttökelpoiseksi. Koristeet ovat erilaisia korvakoruja ja sisalnarua.

Tämän teoksen nimi on ”Yhdistäjä” siksi, että sen tarkoitus on yhdistää ihmisiä. Olen sellainen ihminen, joka tykkää esitellä ystäviään toisilleen. Minun kauttani ovat monet kaverini löytäneet uusia yhteistyökumppaneita tai ystäviä! Miten siis voisin olla mukana helpottamassa tutustumista myös silloin, kun en ole paikalla? Vastaus on puettava omakuva! Omakuva on tehty dyykattuun neulepaitaan langoilla, jotka olen purkanut dyykatuista yksinäisistä lapasista ja sukista. Silmät on tehty neulahuovuttamalla ja ne ovat kiinni silmäkuopissaan tarranauhalla, että ne voi ottaa konepesun ajaksi ulos! Eli tämä teos on ihan oikeasti käyttökelpoinen myös vaatteena!

Tässä on ”Kalenterikalenteri”, se on muistikirja, jonka sidoin itse käyttäen sen materiaalina satokausikalenteria jostain vuodelta 2019. Kalenterista tehty kalenteri on nyt enemmän taidekalenteri, sillä en ole enää käyttänyt sitä etäkokousten merkitsemiseen, vaan tehnyt merkinnät kuvainnollisina taideteoksina.

Viimeisenä vielä tämä yksi nimetön omakuva. Se on myös tehty niistä askartelumassoista, jotka olivat alkaneet kovettua. Sen taustapahvina toimii luonnoskirjan kansi, johon on liimattu vanhasta sohvasta nyljetty nahka.

Osa näistä teoksista on ollut esillä Koivukylän asukastilassa kiertotaloustapahtuman yhteydessä ja tavoitteena on päästä esittelemään niitä lisää jatkossa. Onneksi nyt niitä voi hieman esitellä täällä! Ja älkää unohtako instagramia!


H-P Lehkonen somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s