Fiilikset Helsingin Zine Festistä 2022

Helsingin sarjakuvafestivaalit ensimmäistä kertaa Suvilahdessa sitten koronan alun. Tapahtuma on ollut viime vuodet verkossa, missä toki näin nykyaikana valtaosa sarjakuvistakin on. Viime vuonna sarjiksia päästiin hiplaamaan Kaapelitehtaalla fyysisestikin, mutta vasta marraskuussa. Miten meni tällä kertaa näin omasta mielestä?

Teksti: Paju Ruotsalainen

Harmillisesti pienlehtiään pääsi myymään vain yhtenä päivänä, jotta pöytiä riittäisi paremmin kaikille halukkaille. Allekirjoittanut oli myyntihommissa lauantaina. Tungos oli paikoitellen todella tukala. Tiivistämö on selkeästi tilana liian ahdas tapahtumalle. Monia sykähdyttää miljöön urbaani räkäisyys, mikä onkin zinetapahtumalle oikein sopiva. Edellisvuonna tapahtuma oli Kaapelitehtaalla, ja omasta puolestani suuremman tilan lisäksi paikassa on etuna se, että sekä sarjisfestarit että zinefest ovat saman katon alla. Molemmat ovat osa samaa tapahtumaa kuitenkin.

Tapahtumassa palkittiin Taivaallisin pienlehti ja verkkosarjakuva. Voittajat olivat Pilvi Hyvärin Hellyydenkipeys ja Saija ”Saiccu” Ketolan Pari Suhdetta.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s