Niin tärkeää työtä, että täytyy pakottaa töihin, mutta ei niin tärkeää, että voisi maksaa kunnon palkkaa – hoitajien ”pakkolaki” sarjakuvamuodossa

on

Hallituksen esitys hoitajien ”pakkolaista” sai sarjakuvataiteilija Maryam ”Mellu” Abuzaid-Ryun tarttumaan kynään. Teos kertoo miltä tuntuu pelätä omaa terveyttään ”potilasturvallisuuden” vuoksi.

Vieraskynä

Teksti: Maansataman toimitus, Mohamed Yousif. Kuvat: Maryam ”Mellu” Abuzaid-Ryu

Suurkiitos Maryam ”Mellu” Abuzaid-Ryulle, joka antoi julkaisuluvan ajankohtaiselle sarjakuvalleen. Suuri kiitos myös Mohamed Yousifille, joka esiintyy sarjakuvassa ja joka kirjoitti meille seuraavan saatteen sarjakuvalle.

Työntekijöiden oikeutta lakkoilla on kautta aikojen ollut vahva saavutus työväenliikkeelle, jota maamme hallitukset ovat pyrkineet eri hallituskausilla romuttaa. Työväenliike, joka kiteytyy duunareihin, pitää lakko-oikeuttaan kunniakysymyksenä ja siitä ei tule tinkiä, ei lailla eikä millään muullakaan painostuskeinolla. Duunareiden ja etenkin hoitajien kyykyttäminen on saatava päätökseen välittömästi kumoamalla kyseistä valtioneuvoston esitystä.

Mohamed Yousif
Ammattiyhdistyaktiivi


Mellu somessa:

Mohamed somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s