Vegaaninen Janssoninkiusaus

Reseptin viilaaminen alkoi kun perheemme vegaani haikaili Janssoninkiusauksen perään ja toivoi saavansa joskus maistaa veganisoitua versiota. Vanhat vegaanin kikat merelliseen makuun toimivat tässäkin ruokalajissa, mutta erityisen makunautinnon takaavat kaprikset ja aurinkokuivattu tomaatti. Suolainen ja mehevä arkiruoka on melko vaivaton valmistaa.

Vegaaninen Janssoninkiusaus

  • 1 pkt härkäpapusuikaleita
  • Kastike: 1 rkl soijakastiketta, 1 tl sitruunamehua, pari tippaa savuaromia, 2 tl tilliä, 2 tl merilevärouhetta, kapristen lientä, 2 tl sokeria
  • 1 Sipuli
  • 1 kg perunaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • korppujauhoja
  • 2 dl kasviskermaa
  • 2 dl kasvismaitoa
  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria

Kuori perunat, ja pilko ne ohuiksi tikuiksi. Voit myös käyttää valmiita perunasuikaleita pakasteesta. Levitä reilu puolet perunoista voideltuun vuokaan, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista sipuli ja härkissuikaleet pannulla keskilämmöllä. Sekoita sitten kastikkeen ainekset sekaan, ja anna porista kunnes nesteet ovat imeytyneet. Pilko kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit. Levitä loput ainekset perunoiden päälle. Lisää loput perunat, suolaa ja pippuria. Kaada päälle kasvismaito ja -kerma. Viimeistele kiusaus kerroksella korppujauhoja.

Paista 200 asteessa noin tunti.


Paju somessa:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s